Minä en ole mikään ruuanlaittaja, joten sen puolen jätän sikseen, kun ylistän ruokasoodaa!

Kaikki varmasti tietävät, miten hyvä ja loistava aine ruokasooda on, mutta silti muistutan siitä. Nettikin on pullollaan vinkkejä ruokasoodan käytöön ja jopa kirjanen on tehty, Ruokasoodan ihmeet. Lukaisin sen sillai puolhuolimattomasti ja poimin sieltä muutaman vinkin, joita aion kokeilla.

Ensin kokeilin pesukoneen puhdistusta. Meillä on vajaan vuoden ikäinen pyykinpesukone, joka erittäin pian alkoin haista Ärsyttävää, etenkin se, että tein kaikki temput saadakseni pesukoneestani hajun pois. Pesin 90 asteessa, hinkkasin tiskiharjalla ja mäntysuovalla, vaihdoin pesuaineet nestemäisiksi, hain apteekista sitruunahappoa, pesin tyhjiä ja täysiä koneellisia ja menetin hermot! Kunnes rappasin pesukoneeseen ruokasoodaa ja tyhjänä pyöritin ohjelman läpi. Oujee, se toimi! Valkopyykkiin laitan osan ruokasoodaa ja vähemmän pseuainetta. Toimii!

Olen niin ilahtunut, että selviän yhdellä pienellä purkilla kohta ties mistä. Seuraavaksi aion kokeilla kylppärin kaakeleihin. Hampaita aion kyllä edelleen pestä hammastahnalla