Tänään kävin kampaajalla. Kaupungissa on ihan keskellä kaikkea, kampaamo, mikä on oppilaskampaamo. Siellä häärää nuoria tyttöjä kampaajina, opettajan ohjauksessa. Viime viikolla kävin varaamassa ajan ja tänään sitten menin.

Kun astui ovesta sisään, minua tervehdittiin kohteliaasti ja juuri se tyttö, jolta oli ajan varannut, muisti minut! Kohteliaasti sanoi, että jos hetken odotan, niin sitten pääsen.

Kun pääsin tuolille, aloimme suunnitella värejä päähäni. Kun olimme sen tehneet, hän pyysi opettajan paikalle ja kertoi, mitä aiomme tehdä. Sitten hän alkoi toimeen, kertoen aina mitä tekee. Tuntui tosi mukavalta olla vaan käsiteltävänä. Homma kun tuntui niin luonnistuvan.

Kun hän pesi hiuksiani, hän aina kertoi, mikä vaihe on menossa. Hoitoaineen vaikuttaessa hän hieroi päänahkaani ja se oli jumalaista. Vettä ei lutrattu sillai, niin kun olen joskus saanut, että selkää myöten on ollut märkänä.

Lopputulos oli varsin komea ja mikä parasta, hinta ei päätä huimannut! Niin, ja opettaja kutsuttiin jälleen paikalle antamaan lopputulos. Hyväksyi, mutta antoi nuhteita siitä, että olisi pitäyt suojata ihoani, kun laitetaan tummaa väriä. Yritin puolustaa tyttöä, sillä, että olisin voinut aluksi mainita, että minulla on niin kuiva iho.

Siihen opettaja totesi, että tämä on koulutustilanne, ja sellainen tulisi itse huomata. Joka tapauksessa, hyviä kampaajia on tulossa!!!