Syksy saapui, wau! Kaivoin takin esiin ja vain huomatakseni, että takistani nappi puuttuu... Pisti pattiin, kun olen niin onneton neulan käyttäjä. Mistäs nappi? Kyllä niitä varanappeja on joka saamarin saumassa jos vaikka minkälaisissa vetimissä, mutta oliko minun takissa? Eipä ollut, onpas säästetty. Etenkin kun takki on lähes uusi ja napit ommeltu... tai huitaisten vaan kiinnitetty. Mihin lie se nappi pudonnut? Jonnekkin kaupungille se putosi joskus keväällä, sillä samaisella reissulla kun housun puntti jäin pyörän ketjujen väliin.

Otin esille ompelulaatikon, yllättävääkö? Joo, minulla tosiaankin on sellainen pyöreä peltinen ex-piparipurkki, jossa minulla on anopin tekemä neulatyyny ja muutama lankarulla. Ei ollut nappeja:( Mutta minäpä neuvokkaana naisena nappasin napin takista...otin sen ylimmäisen napin, sillä eihän kukaan nyt ylimmäistä nappia kiinni laita. Aivan helevetin paksulla langalla oli napit kiinnitetty, että olis luullu kestävän, mutta noup. Se, mikä oli paha juttu, niin napissa oli neljä reikää, kaksi olisi vallan hyvin riittänyt.  Kaksi kertaa pistin sormeen ja lanka oli liian lyhyt...
Sain napin kuitenkin kiinni. Kun ja jos seuraavaksi nappi irtoo, on pakko vaihtaa kaikki napit, kun ei sitten oo "varanappeja".