Käteen. Oletteko nähneet kirjeitä, joiden kuoressa lukee "käteen"? Aika harvinaista varmaan viime aikoina, kun ei kukaan kirjoita edes kirjeitä! Onko tietokoneet syöneet oikeat kirjeet? Milloin sinä olet kirjoittanut viimeeksi kirjeen tai saanut kirjeen?

Minun on pakko kertoa, että minä kirjoitan edelleen oikeita kirjeitä ja varmasti kirjoitan niitä hamaan loppuun asti. Minusta on aivan yhtä ihanaa kirjoittaa kirje kuin saada se. Pitkän kirjeen lukeminen sohvan nurkassa tai sängyssä on nautinto. Onneksi se on kohdallani mahdollista, sillä kirjeitten määrä pyörii sadoissa, mitä vuoden aikana saan ja sama määrä myös lähtee tästä osoitteesta.

Minulla on myös ihan oikea täytemustekynä. Sellainen, mikä täytetään pullosta. Nykyään se ei toimi, kun siitä meni jengat. Vaan minullapa on nyt sellainen, mihin vaihdetaan mustepatruuna. Vanha opettajani sanoi aina, että kuulakärkikynä tappaa käsialan. Minulla nivelrikko tappoi käsialan, kun en kärsi enää pitää kynää oikeassa asennossa. Joskus käsin kirjoittelu onnistuu, mutta ei kärsi kirjoittaa kunnon epistolaa.

726667.jpg

 

Nyt, on pakko ollut ottaa tekniikka apuun ja kirjoittaa pitkät kirjeet koneella ja tulostaa. Sitten taitellen kuoreen ja eikun postiin tai "Käteen". Näinkin voi tehdä, jos tietää, että tavataan, vaikkapa pikaisesti.