He, jotka eivät siedä ohjeita, niin ei kannata lukea

Olen nimittäin todella aktiivinen kirppareilla ramppaaja ja olen jopa itsekkin joskus ollut myyjänä. Laiskuuttani en vaan enää viitsi. Lahjoitan kaiken ylimääräisen jollekkin hyväntekeväisyyskirpparille. Mm. Fida, SPR...

Viime aikoina olen törmännyt kirppariloosseihin, mitkä ovat niin TÄYNNÄ tavaraa, ettei sieltä voi mitään katsella. Siis, älkää herran tähen tunkeko kaikkea myytävää kerralla esille. On nimittäin melko varmaa, että sellainen kolo tulee helpommin ohitettua. Tavaraa voi tuoda päivittäin vähän lisää, samalla kun käy oikomassa entisiä.

Tietoa voisi siinä lapussa olla muutakin kuin hinta. Housut ovat se ongelma. Ei kiinnosta katsella esim, farkkuja, kun tarttis kaivaa se koko jostain housun sisältä ja todeta, että väärä koko. Kun se koko olisi reippaasti esillä siinä lapussa, niin helpottaisi kummasti. Näin myös monissa muissa vaatteissa.

Hintataso! Ei missään nimessä kannata ylihinnoitella tavaroitaan. Sellaisen kopperon ohittaa vauhdilla, sillä sellaiset ihmiset, joilla on varaa maksaa huikeita hintoja, eivät kulje kirppareilla. Kirpparit ovat paikkoja, missä haluaa tehdä löytöjä halvalla. Jos jossain haiskahtaa bisnes, sen ohittaa aivan varmasti.

Rojun myynti. Tavaraa, jota ei itsekkään ostaisi, ei kannata tuoda myytäväksi. Ihan vain muutamia mainitakseni, niin pintansa menettänyt paistinpannu kuuluu metallin keräykseen. En ole koskaan kuullut, että joku olisi sellaisen hankkinut kirpparilta. Lasipurkit, ja tarkoitan nyt lastenruoka- ja kurkkupurkkeja - niitä voi tarjota ilmaiseksi, mutta ei myytäväksi. Sellainen laatikko herättää enintään hilpeyttä.

Kenkään tuskin pahastui, ja jos, niin oma vika, sillä minä varoitin!